
ساخت سیلوی ذخیره غلات

سیلو ذخیره غلات چیست؟ و مزایای آن نسبت به انبار های ذخیره غلات

مقایسه سیلوهای فلزی و بتنی

همهچیز درباره سیلوهای فلزی

همه چیز درباره سیلوهای فلزی
امروزه یکی از عمده مشکلاتی که بسیاری از مردم با آن دست و پنجه نرم میکنند این است که با افزایش جمعیت میزان استفاده از غلات هم افزایش پیدا خواهد کرد، بنابراین ممکن است در آینده با کمبود غلات مراجع شویم.
ازاینرو کشاورزان همواره درصدد تولید غلات برای استفاده مردم میباشند، کشاورزان زمانی که غلات مورد نظر را درو میکنند به محلی برای نگهداری آن احتیاج خواهند داشت، در نتیجه اگر فردی خود هیچگونه انباری را در اختیار نداشته باشد محصولات خود را به شرکتهای خرید غلات خواهد فروخت و این شرکتها محصولات مختلف را در سیلوهای خود نگهداری خواهند کرد .
سیلو چیست؟
لازم است که بگوییم نگهداری غلات در انبارهای خانگی کار درستی نمیباشد، چرا که بعد از گذشت مدت زمانی ممکن است محصولات موردنظر فاسد شوند و ارزش غذایی خود را از دست دهند. ازاینرو افرادی که غلات مورد نظر را انبار کرده اند با ضررهای جبران ناپذیر مواجه خواهد بود، به همین دلیل سیلوهایی را طراحی میکنند که بتوان غلات را درون آنها نگهداری کرد. در واقع سیلو به انباریهای فلزی یا بتنی گفته میشود که قابلیت نگهداری و حفظ محصولات را تا چندین سال آینده دارا میباشد.
معرفی انواع سیلو
همانطور که در مطالب بالاتر هم ذکر کردیم سیلو یا انباریها را برای نگهداری غلات مختلف طراحی می شوند ، ازاینرو باید بگوییم که سیلوها دارای انواع مختلفی هستند و به دستهبندیهای متنوعی آنها را تقسیم می کنند.
در واقع سیلوها ازلحاظ کاربری به سیلوی ذخیرهسازی آرد، سیلوی ذخیرهسازی مواد اولیه صنایع، سیلوی ذخیرهسازی غلات و سیلوی ذخیرهسازی مواد معدنی دستهبندی میشوند.
سیلوها را براساس شکل به سیلوهای افقی غیر مسقف، سیلوهای فولادی با پوسته استوانهای، سیلوهای افقی مسقف، سیلوهای قائم و سیلوهای بتنی با پوسته مدور دستهبندی میکنند که در این مطلب قصد داریم شما را با سیلوهای فلزی و نوع طراحی آنها آشنا نماییم.
طراحی و اجرای سیلوهای فلزی
سیلوهای فلزی را با استفاده از محفظه بزرگی طراحی و تولید خواهند کرد که برای نگهداری طولانیمدت غلات مورد استفاده قرار میگیرد.
لازم به ذکر است که این سیلوها از فساد محصولات جلوگیری می کنند، همچنین آنها را بر اساس استانداردهای بهداشتی و شرایط کنترل شده می سازند. این نوع از سیلوها را با آلیاژهای آلومینیوم یا فولاد میسازند که از چند سیلوی کنارهم تشکیل می شوند.
سیلوهای فلزی از مزایای زیادی برخوردار هستند که از میان آنها میتوان به کم هزینه بودن، راحتی اجرا، امکان تهویه مناسب، تنظیم رطوبت، سهولت بهرهبرداری، مجزا کردن هر کندو، امکان ساخت چندین کندو و ... را اشاره کرد.
بسیاری از مهندسان سیلوها را به نحوی طراحی می کنند که ۱۰ عدد کندو کنار هم قرار بگیرد، بنابراین ۸ سیلوی آن از ظرفیت ۱۲ متر مکعب که به عنوان سیلوهای بزرگ معرفی میشود و ۲ سیلوی دیگر با ظرفیت ۶۵۰۰ مترمکعب طراحی می شود.
نکات مهم طراحی فوندانسیون فلزی
یکی از مهمترین مواردی که هنگام اجرای سیلوهای فلزی باید به آن توجه داشته باشید طراحی پی سیلو و اجرای آن میباشد که باید افراد متخصص با دقت تمام آن را انجام دهند، چرا که بدنه سیلو بر روی فوندانسیونها قرار می گیرد.
هنگام اجرای فوندانسیون باید ۲ هدف را مدنظر قرار دهید، هدف اول این است که یک بستر محکم و مقاوم را برای بدنه سیلو طراحی و اجرا کنید تا به صورت ناگهانی باعث نشست و شکست سیلوها نشود.
چراکه در این صورت خسارتهای جبران ناپذیری را ایجاد خواهد کرد، هدف دیگر هنگام ساخت فونداسیون این است که یک سطح صاف و همترازو استاندارد را ایجاد نمایید تا بتوان ستونهای محکم کننده را بر روی آن قرار داد.در این قسمت از مطالب نکاتی را که هنگام طراحی و اجرای پی یا فونداسیون باید به آن توجه داشته باشید برای شما بیان خواهیم کرد.
هنگام طراحی و اجرای فونداسیونهای استوانهای باید قطر دایره را چه در داخل استوانه و چه در بیرون آن دقیقاً اندازه هم طراحی نمایید، چرا که بدنه سیلو بر روی آن قرار خواهد گرفت. بنابراین باید بتوان به صورت متقارن آن را طراحی کرد، اگر شما نتوانید هماهنگی مناسبی را بین فونداسیون و بدنه سیلو اجرا کنید فشارهای زیادی به قسمت بدنه سیلو وارد میشود که باعث شکست آن خواهد شد.
از طرفی اگر بتوانید این هماهنگی را به درستی انجام دهید انکربولت ها در آرماتورهای فونداسیون مانند قلاب قرار می گیرد اما اگر انکربولت به آرماتور قلاب نشوند، میتوانید آن ها را به راحتی با استفاده از چسب بتن به فوندانسیون متصل کنید. تمامی قسمتهای بدنه سیلو و فونداسیون باید به صورت یکسان تراکم سازی شوند، چرا که باعث افزایش مقاومت و استحکام سیلو می شود. از طرفی خاکی که قرار است سیلو در آن ساخته شود باید در آزمایشگاههای مربوطه مورد بررسی قرار بگیرد.
طراحی و اجرای سیلو فلزی
بعد از این که طراحی و اجرای فونداسیون را به درستی انجام دادید باید به فکر تهیه نقشه مناسبی از سیلو باشید، بنابراین باید تمام مراحل پیش رو را به درستی و مرحله به مرحله انجام دهید. در ادامه شما را با مراحل طراحی سیلوی فلزی آشنا خواهیم کرد.
بررسی محل مناسب احداث سیلو فلزی
قبل از این که هر کاری را شروع کنید باید محل مناسبی را برای اجرای سیلوها پیدا نمایید که این کار را متخصصان زمین شناسی و کارشناسان حرفهای انجام خواهند داد، چرا که منطقهای که برای احداث سیلو در نظر گرفته میشود باید از هر لحاظ بررسی شود تا باعث تخریب سیلوها و محصولات نشود.
به عنوان مثال ممکن است منطقهای که شما انتخاب میکنید از آبهای زیرزمینی برخوردار باشد که این باعث میشود سازه شما بعد از مدت زمانی نشست پیدا کند و ممکن است شما را در آینده با خسارتهایی روبرو سازد. از طرفی باید محل موردنظر را خاکبرداری و گودبرداری کنید تا هر گونه عملیات مستحکمسازی فونداسیون را بتوان در آن اجرا کرد.
احداث فوندانسیون و نصب بدنه سیلو فلزی
در قسمت نکات مهم برای طراحی فوندانسیون سیلو گفته شد که این مرحله از اهمیت ویژهای برخوردار است، چراکه قرار است چندین سیلو یا کندو را بر روی آن قرار دهید بنابراین باید کار استحکام و محکم سازی آن را به بهترین شکل ممکن به انجام برسند.
بعد از این که فوندانسیون فلزی را انجام دادید، نوبت به بتنریزی فونداسیون خواهد رسید از طرفی هم باید بگوییم که ارتفاع فندانسیون ها به زمین و نظر مهندسان بستگی دارد.
بعد از این که بتن ریزی پیهای فلزی سیلو را به اتمام رساندید نوبت به نصب بدنه سیلو میرسد، هر سیلو از یک سقف مخروطی و بدنه برخوردار است که به صورت حلقه ای بر رویهم قرار میگیرند. لازم به ذکر است که بگوییم در اولین مرحله سقف سیلو را مونتاژ می شود و بعد از آن مرحله به مرحله سیلو را نصب میکنند. برای انجام این کار ابتدا با پرگار بر روی بستر فونداسیون علامتهایی را قرار میدهند تا بتوانند به درستی سیلو را در مرکز نصب نماید.
اتصال ستونها به فونداسیون سیلوی فلزی
در این مرحله باید ستونها را به درستی به فوندانسیون متصل نمایید که این کار را به صورت پیشساخته و هنگام اجرای آرماتوربندی انجام میشود.لازم به ذکر است که بگوییم ستونها با استفاده از پیچ و مهره به صفحاتی که در فوندانسیون قرار دارند وصل می شوند که انجام این کار به مستحکم بودن سیلوی فلزی کمک زیادی میکند.
عایقکاری پایههای فلزی و آببندی سقف
از مراحل مهمی که همواره باید به آن توجه کنید این است که آببندی سقف و بدنه سیلو فلزی را به درستی انجام دهید، چرا که سیلوها ممکن است به راحتی دچار زنگ زدگی شوند و شما را با خرابی و فساد غلات روبرو خواهند کرد، ازاینرو نواحی اتصال بدنه سیلو را باید با مواد خاصی آببندی کنید.
همان طور که متوجه هستید پایههای فوندانسیون به زمین متصل هستند، بنابراین به طور مداوم با محیط در تماس میباشند، در نتیجه برای این که از فرسودگی آنها جلوگیری کنید باید عایقهای رطوبتی را در ۳ مرحله انجام دهید.
مزایا و معایب سیلوهای فلزی
حال که با طراحی و اجرای سیلوهای فلزی آشنا شدید بهتر است از مزایا و معایب این نوع از سیلوها اطلاعاتی را کسب کنید.
درواقع باید بگوییم یکی از مهمترین مزیتهای سیلوهای فلزی سرعت اجرای کار میباشد، همچنین این نوع از سیلوها نیاز به فونداسیون سادهتر و ارزانتری دارند، از طرفی تخریب آنها به دلیل این که برای متصل کردن این سیلوها از پیچ و مهره استفاده شده است بسیار راحت میباشد.
از طرفی سیلوهای فلزی وزن سبکی را دارا میباشند و امکان مونتاژ و جابجایی سیلو وجود دارد، همچنین نیازی به پیسازی عمقی ندارند و امکان کاهش یا افزایش ظرفیت سیلوی فلزی به راحتی مهیا خواهد بود.
در مورد معایب سیلوهای فلزی باید بگوییم که از مقاومت بسیار کمی در برابر سایش دارا هستند و تبادل حرارتی زیادی با محیط بیرون دارند، در واقع نمیتوان گفت که عایق کاملی در برابر حریق هستند.
سخن پایانی
ساخت سیلوهای فلزی امروزه توسط شرکت های مختلفی انجام می شود. شرکت پارس ترک سیلو با تکیه بر نیروهای متخصص و با تجربه خود و استفاده از جدیدترین تکنولوژی های روز دنیا همواره در تلاش است انواع سیلوه ها مطابق با استانداردهای جهانی تولید کند و با قیمتی مناسب به مشتریان عرضه نماید. برای مشاهده انواع سیلوهای این مجموعه کافی است که به وب سایت پارس ترک سیلو مراجعه کنید.
تلفن:26215770 021
1401.02.27