
ساخت سیلوی ذخیره غلات

سیلو ذخیره غلات چیست؟ و مزایای آن نسبت به انبار های ذخیره غلات

مقایسه سیلوهای فلزی و بتنی

همهچیز درباره سیلوهای فلزی

ساخت سیلوی ذخیره غلات
با توجه به این که جمعیت روزبهروز در حال افزایش است، نیاز مبرمی به کاشت محصولات کشاورزی دیده میشود، بنابراین افرادی که به کشت محصولات مختلف و غلات میپردازند به جایی برای نگهداری آنها یا همان سیلو ذخیره غلات نیاز دارند.
در واقع این افراد زمان درو محصولات خود را به شرکتهایی ارائه میدهند که این شرکتها هم به انبارهایی برای ذخیره مواد غذایی و غلات نیاز پیدا میکنند، همچنین برای این که در مواقع خشکسالی بتوان غلات مورد نیاز مردم را تهیه کرد به انبار یا سیلوهایی نیاز میباشد تا از محصولات غذایی برای طولانی مدت نگهداری کند.
سیلو ذخیره غلات:
شاید بسیاری از افراد تا به حال با مفهوم سیلو آشنایی پیدا نکرده باشند و در مورد کارایی آن هیچ گونه اطلاعاتی در اختیار نداشته باشند. از این رو باید بگوییم ساخت سیلو ذخیره غلات به انبارهای ایستادهای گفته میشود که به صورت استوانهای یا مدور آنها را میسازند و از این سیلوها برای نگهداری غلات و انواع مواد غذایی و دیگر محصولات استفاده میکنند. لازم به ذکر است که بگوییم سیلوها را در اندازه و حجمهای مختلفی ساخته می شوند، از این رو به سیلوهایی که از ارتفاع کمی برخوردار هستند بونکر گفته میشود.
زمانی که افراد برای نگهداری غلات به ساخت سیلوها میپردازند میتوانند به صورت گروهی یا تکی سیلوها را کنار هم قرار دهند، البته سیلوهای گروهی میتوانند کارفرمایان را با مزایای بیشتری روبهرو سازند، لازم به ذکر است که بگوییم سیلوها با توجه به نوع مصالح و موادی که درون آنها نگهداری میشود به دستههای مختلفی تقسیمبندی میشوند که در ادامه شما را با آنها آشنا خواهیم کرد.
انواع سیلو ذخیره غلات:
سیلوها را همان طور که گفته شد در انواع مختلفی دسته بندی میکنند، اگر بخواهیم اطلاعات مناسبی را در مورد انواع سیلو در اختیار شما قرار دهیم باید بگوییم که سیلوها به ۳ گروه تقسیمبندی میشوند، یعنی براساس نوع کاربرد، براساس نوع طراحی و فونداسیون و براساس شکل و مصالح میباشد.
در این مطلب قصد داریم انواع سیلو ذخیره غلات را که به ذخیره سازی غلات مثل گندم، برنج و جو میپردازند را به شما معرفی نماییم.
1- سیلوهای فلزی:
در طراحی سیلو ذخیره غلات معمولاً از محفظهای فلزی و بزرگ یا بتنی استفاده می شود، که برای نگهداری طولانی مدت و جلوگیری از فساد محصولات کاربرد بسیار زیادی دارد، طراحی و تولید این نوع از سیلوها طبق اصول بهداشتی و شرایط استاندارد انجام می شود.
لازم به ذکر است که بگوییم مزایا و کاربردهای سیلوهای فلزی برای نگهداری غلات بیشتر می باشد، به همین علت بسیاری از افرادی که غلات را نگهداری میکنند از سیلوهای فلزی استفاده میکنند، این نوع از سیلوها را از آلیاژهای آلومینیوم یا فولاد تولید میکنند. سیلوهایی که در کنار هم ساخته میشود به کندو معروف هستند و هر کندو تقریباً ۳۰ متر طول دارد و به همدیگر مرتبط هستند.
- طراحی سیلو فلزی:
یکی از پرکاربردترین انواع سیلوهایی که بیشتر آن را مورد استفاده قرار میدهند سیلوی فلزی میباشد. ازاینرو هنگام طراحی باید به نکات و موارد مهمی توجه داشت تا بتوان سیلوی مناسبی را برای نگهداری غلات آماده کرد. در واقع لازم به ذکر است که بگوییم قسمتی از طراحی سیلوی فلزی به اجرای فونداسیون آن ربط دارد که باید با دقت آن را انجام داد.
چند نکته مهم هنگام اجرای فونداسیون باید در نظر گرفته شود:
- یکی از این نکات این است که یک بستر محکم مقاوم و متقارن را برای بدنه سیلو ایجاد کنند تا بتوان از نشستهای نامتقارن سازه که باعث شکست و ایجاد خسارتهای جبرانناپذیری میشود جلوگیری کرد،
- مورد دیگری که باید به آن توجه شود این است که یک سطح صاف همتراز و استاندارد را برای نصب پایههای فونداسیون ایجاد نمایید.
- تعیین منطقه احداث سیلو فلزی:
قبل از این که اقدام به طراحی سیلو نمایید باید محل مناسبی را برای احداث سیلو تعیین کنید که این کار را کارشناسان و متخصصان زمینشناسی انجام می دهند و بررسیهای مناسبی را انجام میدهند. محلی که انتخاب میشود باید خاک آن مورد آزمایش قرار بگیرد، چرا که وجود هر گونه آب زیرزمینی در محل احداث سیلو باعث خراب شدن غلات خواهد شد.
- نقشه طراحی سیلو فلزی:
برای این که یک سیلوی فلزی را طراحی کنید باید یک نقشه را در دست داشته باشید که مهندسین معمار و سازه آن را طراحی میکنند. در این نقشه باید ضخامت بدنه، تعداد کندوهای سیلو، اندازه سیلوها و نحوه چیدن آنها کاملاً مشخص شود، همچنین فاصله سیلوها از یکدیگر و ارتفاع آنها مورد بررسی قرار خواهد گرفت، بنابراین در این نقشه تمامی اعداد و ارقام مربوط به طراحی سیلو نوشته خواهد شد.
- اجرای فونداسیون سیلو فلزی:
بعد از طراحی سیلو به بخش طراحی فونداسیون آن خواهیم رسید. این مرحله یکی از اساسیترین مراحل احداث سیلو میباشد، چرا که در این مرحله چند کندو یا سیلو را بر روی فنداسیون قرار میدهند، بنابراین باید به نحوی فونداسیون را طراحی کرد که از استحکام بالایی برخوردار باشد.
در این مرحله اول کار آرماتوربندی را انجام میدهند و تمام اصول و ضوابط را طبق استانداردهایی که برای فونداسیون فلزی وجود دارد به انجام میرسانند. بعد از اجرای این مرحله عملیات بتنریزی انجام خواهد شد و ارتفاع فونداسیون را با توجه به زمینی که انتخاب شده است در نظر میگیرند.
- نصب بدنه فلزی
هر سیلو را که نگاه کنید از یک بدنه و سقف مخروطی شکل برخوردار است که سقف آن را قبل از بدنه اجرا میکنند و دلیل آنهم سرعت کار عملیات نصب سیلو میباشد. حال اولین کاری که انجام میگیرد این است که دایرهای که قرار است سیلو به اندازه آن طراحی شود را با پرگار بر روی بستر فونداسیون علامت میزنند و یک ستون موقتی را بر روی آن نصب میکنند. سپس شاسیهای سقف و دستگاههای تهویه را روی آن قرار میدهند، بعد از انجام این مرحله بدنه سیلو را به صورت حلقه حلقه بر روی هم قرار میدهند.
- نصب ستونهای سیلو فلزی:
در این مرحله باید ستونها را بر روی فندانسیون قرار دهند و آنها را بههم متصل نمایند، البته قبل از انجام این کار آرماتوربندی هایی را که انجام دادهاند باید برداشته شوند، این کار را به صورت پیشساخته انجام میدهند و بعد از آن با چسب بتن ستونها را به محل مورد نظر وصل میکنند.
- آببندی بدنه و سقف سیلو فلزی:
سیلوهای فلزی اگر به صورت صحیح طراحی و ساخته نشوند ممکن است بعد از مدتی زنگ بزنند، بنابراین باید آببندی سقف و بدنه سیلوی فلزی را به درستی انجام دهید، چراکه انجام این کار میتواند از زنگ زدن سیلوی فلزی جلوگیری کند. برای انجام این کار قسمتهایی را که به هم دیگر وصل شدهاند با مواد و پوششهای خاصی آببندی میکنند.
- اندودکاری داخلی بدنه سیلو فلزی:
پایههای فوندانسیون به زمین متصل هستند و همیشه با محیط پیرامون در تماس میباشند، به همین علت ممکن است به راحتی فرسوده شوند.در نهایت باید برای جلوگیری از فرسودگی آنها عایقهای رطوبتی را در سه مرحله انجام داد که این کار باعث میشود پایههای سیلو بعد از مدتی شکننده نشوند، همچنین بدنه داخلی سیلو هم نیازمند عایقکاری میباشد و این کار را با لایههای اندود انجام میدهند.
2- سیلو بتنی:
همان طور که گفته شد سیلوها به عنوان سازههای ذخیرهسازی غلات و دیگر محصولات معرفی میشوند که دارای دو دسته سیلوهای فلزی و بتنی میباشند. انبارها و سیلوهای بتنی از طراحی و مراحل ساخت بسیار سادهای برخوردار هستند و تعمیر و نگهداری آنها در مقایسه با دیگر سازهها خیلی پایینتر میباشد.
در سیلوهای بتنی ممکن است براثر فشار مواد ترکهایی ایجاد شود، همچنین بر اثر زلزله ممکن است این سیلوها تخریب شوند. بنابراین برای استفاده صحیح از سیلوهای بتنی آنها را در سایزهای کوچکتر در نظر میگیرند. این نوع از سیلوها را همانند سیلوهای فلزی به صورت تک یا گروهی طراحی میکنند.
- اجرای سیلوهای بتنی
تاسیسات سیلوهای بتنی از عناصر سازهای مختلفی تشکیل میشوند که هر کدام از آنها از زمانیکه غلات وارد سیلو میشود تا خروجی کامل مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع باید بگوییم که سیلوهای بتنی از کندوها و قیف داخلی برخوردارند که محل ورود غله میباشد.
برای اجرای سیلوهای بتنی باید مکان مناسبی را پیدا کنید که به جاده اصلی دسترسی داشته باشد و راه دسترسی به آن به راحتی امکانپذیر باشد، همچنین خصوصیات ژئوتکنیکی محل ساخت باید در نظر گرفته شود و به آب و برق دائمی و خطوط مخابراتی هم دسترسی کامل داشته باشد.
تهیه ماشین آلات سنگین، تأمین مصالح ساختمانی، امکان مطالعات هیدرولوژیکی و... از دیگر مواردی است که زمان اجرای سیلوها باید به آن توجه ویژهای نشان دهند. بعد از این که محل مناسب را برای طراحی سیلو بتنی انتخاب کردید باید به طراحی و معماری آن بپردازید و فاکتورهای مهمی را که در این مرحله مدنظر است به خوبی مورد بررسی قرار داد.
سخن پایانی
با توجه به این که علم و تکنولوژی در دنیای امروز پیشرفت زیادی داشته مهندسان توانستهاند سیلوهایی را طراحی کنند و سیستمهای تهویه مطبوع و مناسبی را برای آنها بسازند، از این رو افرادی که قصد ساخت سیلوهایی برای نگهداری محصولات دارند می توانند به وب سایت پارس ترک سیلو مراجعه کنند و از مشاوره های کارشناسان متخصص و با تجربه این مجموعه استفاده کنند و یا سفارش ساخت و طراحی سیلو دهند.
تلفن:26215770 021
1401.02.27