ساخت سیلوی ذخیره غلات

سیلو ذخیره غلات چیست؟ و مزایای آن نسبت به انبار های ذخیره غلات

مقایسه سیلوهای فلزی و بتنی

همه‌چیز درباره سیلوهای فلزی

مقایسه سیلوهای فلزی و بتنی

مقایسه سیلوهای فلزی و بتنی 

 

سیلوها به انبارهایی گفته می‌شود که از آن‌ها برای نگهداری مواد خوراکی استفاده می‌شود، در واقع در این سیلوها انواع محصولات مورد استفاده انسان و دام را نگهداری می‌کنند، بنابراین با توجه به این‌ که روزبه‌روز جمعیت در حال افزایش است استفاده از سیلو هم به نیاز مبرمی تبدیل شده ‌است، بسیاری افراد سیلوهای متعددی را برای نگهداری محصولات دامی و مایحتاج طراحی می‌کنند.
البته به این نکته دقت داشته باشید که سیلوها تنها برای نگهداری مواد خوراکی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد بلکه مواد غیر خوراکی مانند سیمان که به‌ عنوان مواد اولیه صنعتی معرفی می‌شود برای نگهداری طولانی ‌مدت به سیلو نیاز خواهد داشت.
در ادامه سیلوهای فلزی و بتنی را بیشتر مورد بررسی قرار می دهیم.

معرفی انواع سیلو

معرفی انواع سیلو 
سیلوها براساس نوع سازه به دو دسته سیلوی بتنی و فلزی دسته ‌بندی می‌شوند که هر کدام از آن‌ها دارای مزایا و معایبی هستند. در واقع باید بگوییم سیلو‌ها به ‌صورت تکی و گروهی ساخته می‌شوند که بهره‌برداری از سیلوهای گروهی بسیار بالاتر می‌باشد که در صورت طراحی سیلوهای گروهی، این انباری ها با فاصله کمی از همدیگر ساخته می شوند.
اگر بخواهیم اطلاعاتی را در مورد سیلوهای فلزی و بتنی در اختیار شما قرار دهیم باید بگوییم که سیلوهای بتنی مقاومت بسیار بالایی را از خود در برابر شرایط آب ‌و هوایی نشان می‌دهند، بنابراین از عایق بندی مناسبی یرخوردارند، همین ‌طور این نوع از سیلوها هنگام تعمیر و نگهداری شما را با هزینه بسیار کمی روبه‌رو می‌کنند.
امروزه کارخانه‌های سیمان برای این ‌که سیمان تولید شده خود را نگهداری کنند از سیلوهای بتنی استفاده می‌کنند. ساخت سیلوهای بتنی را با استفاده از قالب‌های لغزان انجام می‌دهند. به‌ همین‌ علت در سازه‌های بلند استوانه ای به ‌راحتی و در سریع‌ترین زمان ممکن می‌توان این نوع از سیلوها را تحویل داد، البته باید بگوییم که سیلوهای بتنی ممکن است هنگام زلزله و فشار زیاد دچار ترک شوند.
سیلوهای فلزی را معمولاً با ورقه‌های بزرگ فلزی و روکش‌های ضد آب طراحی و تولید می‌کنند، در واقع ورقه‌های آهنی بعد از این‌ که فرم بگیرند توسط دستگاه‌های بخصوصی به وسیله پیچ و مهره به فوندانسیون وصل می‌کنند. 

مقایسه سیلوهای فلزی و بتنی از لحاظ هزینه

مقایسه سیلوهای فلزی و بتنی از لحاظ هزینه
هنگامی که تصمیم به ساخت سیلوهای بتنی یا فلزی می‌گیرید باید بر عواملی که بر روی هزینه آن تاثیر می‌گذارد نهایت توجه را داشته باشید. از طرفی طبق اطلاعاتی که وجود دارد در سال‌های قبل ارز آن ‌چنان بالا نرفته بود، بنابراین هزینه تمام ‌شده سیلوهای فلزی خیلی پایین‌تر از سیلوهای بتنی برآورد می‌شد، اما امروزه با توجه به این‌ که آرماتورها با کاهش قیمت مواجه بوده‌اند این اختلاف کاملاً از بین رفته ‌است.
حتی در مواردی می‌توان گفت که هزینه تمام ‌شده سیلوهای بتنی نسبت‌ به سیلوهای فلزی خیلی کمتر می‌باشد، البته این نکته را فراموش نکنید که طراحی صحیح و تخصصی سیلوهای بتنی با رعایت آیین‌نامه‌ها و استانداردهای لازم می‌تواند نقش زیادی در بهینه آرماتور و بتن ریزی و دستمزدهای اجرایی داشته باشد.

مقایسه سیلوهای فلزی و بتنی از لحاظ مدت ‌زمان اجرا
تقریباً مدت‌ زمان اجرای سیلوهای فلزی و بتنی مشابه به‌ هم می‌باشد، اما عوامل مختلفی وجود دارد که می‌تواند  اجرای سیلوهای بتنی را خیلی سریع‌تر انجام دهد. بنابراین اگر قصد ساخت سیلوی بتنی را دارید می‌توانید با مدیریت کارآمد و صحیح و در اختیار داشتن اکیپ اجرایی مجهز و پیشرفته‌ترین وسایل در مدت ‌زمان بسیار کمی سیلوهای بتنی را اجرا نمایید.
به‌عنوان مثال اگر بخواهید یک دیوار بیست ‌متری بتنی را اجرا کنید حدود ۱۰ روز زمان نیاز دارید که بتوانید به مونتاژ و دمونتاژ قالب لغزان بدنه آن بپردازید. در واقع برای اجرای کامل این دیوار بیست ‌متری 15 روز زمان در نظر گرفته می‌شود که طبق برآوردهایی که انجام‌ شده است مدت‌ زمان اجرای این سیلو با سیلوی فلزی برابری می‌کند یا کمتر خواهد بود. 
یکی از مواردی که می‌تواند سرعت ساخت سیلوهای فلزی را با کاهش مواجه کند این است که بدنه فلزی این سیلوها از مناطق خارجی صورت می گیرد. در اجرای سیلوهای فلزی نصب بدنه را بعد از ورود تمام قطعات مورد نظر شروع می‌شود، اما نصب بدنه سیلوهای بتنی را می‌توان بعد از شروع اجرای اولین فونداسیون شروع کرد یعنی نیازی نیست تا پایان عملیات برای قرار دادن بدنه روی پی صبر کنید.

مقایسه سیلوهای فلزی و بتنی از لحاظ مدت ‌زمان اجرا

مقایسه سیلوهای فلزی و بتنی از لحاظ مشکلات اجرایی
یکی از مهم‌ترین مواردی که باید هنگام اجرای سیلوهای فلزی و بتنی آن را باید موردنظر قرار دهید مشکلات اجرای این سازه‌ها می‌باشند. در واقع کارفرمایان زمانی ‌که به اجرای سیلوهای بتنی مشغول می‌شوند در مورد مشکلاتی که ممکن است در حین کار و در آینده گریبان‌ گیر آن‌ها شود بررسی‌هایی را انجام می دهند.
برای ساخت سیلوهای بتنی به تجهیزات خاصی چون تاور و جرثقیل‌های سنگین نیاز است که باید به‌ صورت شبانه‌ روزی مشغول به انجام کار شود. بنابراین یکی از مشکلات اساسی ساخت سیلوهای بتنی کار شبانه‌روزی و حرکت قالب‌های لغزان می‌باشد که این مشکل در مورد سیلوهای فلزی وجود ندارد.
در مقابل هنگام اجرای سیلوهای فلزی مواردی مثل مونتاژ سقف، نصب راهروهای بالای سیلو نیاز حتمی به جرثقیل دارد و هنگام وزش باد شدید هم ممکن است بدنه‌ فلزی سیلو جابه‌جا شوند و این مشکل هنگام اجرای سازه فلزی ایجاد می‌شود.

مقایسه سیلوها براساس پایداری سازه در برابر نشست و نیروهای جانبی

مقایسه سیلوها براساس پایداری سازه در برابر نشست و نیروهای جانبی
یکی از مواردی که هنگام ساخت سیلوهای فلزی و بتنی مورد توجه قرار می‌گیرد این است که سیلوها زمانی‌ که به‌ صورت گروهی اجرا شوند، امکان خالی یا پر شدن هر کدام از آن ها وجود دارد. بنابراین ممکن است یکی از سیلوها به ‌صورت نامتقارن نشست پیدا کند و با توجه به این ‌که کندوها از سطح زیادی برخوردار هستند برای کنترل و رفع این نشست هزینه اجرایی کار بسیار بالا می‌رود.
در نتیجه بدنه فلزی سیلوها در برابر نشست بسیار آسیب‌پذیر می‌شوند، اما در سیلوهای بتنی به دلیل که بدنه آن‌ها را به‌ صورت یکپارچه طراحی می‌کنند در زمان وقوع چنین نشستی کل بدنه همچنان سر جای خود باقی می‌ماند و از ایجاد خسارت جلوگیری می‌شود.
سیلوهای بتنی برتری کاملاً واضحی نسبت ‌به سیلوهای فلزی دارند و آن‌ هم این است که بدنه سیلوهای بتنی در مناطق زلزله‌ خیز بسیار محکم و استوار می‌باشد و از مقاومت بالایی برخوردارند، اما سیلوهای بدنه فلزی پایداری بسیار کمی در برابر زلزله از خود نشان می‌دهند.

مقایسه سیلوهای فلزی و بتنی از لحاظ مشکلات اجرایی

مقایسه سیلوهای بتنی و فلزی بر اساس هزینه‌های جاری
اگر دقت داشته باشید متوجه خواهید شد که سیلوهای بتنی از ضخامت بسیار زیادی برخوردار هستند و بدنه سیلو خود به‌ صورت لایه عایق حرارتی عمل می‌کند. حتی می‌توان گفت طبق بررسی‌هایی که انجام‌ شده است در گرم‌ترین روزهای سال هیچ‌گونه نیاز  به هوادهی به سیلوهای بتنی نخواهد بود و در صورت نیاز هوادهی به کمتر از ۱ ساعت در طول روز خواهد رسید، اما سیلوهای فلزی بیش ‌از ۶ ساعت به هوادهی نیاز دارد.
هنگام استفاده از سیلوهای فلزی و بتنی برای این‌ که از فاسد شدن غلات جلوگیری شود معمولاً به تخلیه آن‌ها می‌پردازند که این کار در بغل سیلوها انجام می‌گیرد و درب های بازشویی را در ترازهای پائین برای سیلو تهیه می‌کنند تا به‌ راحتی بتوانند مواد داخل سیلو را بدون نیاز به تجهیزات به جای دیگر انتقال دهند.
لازم به ذکر است که بگوییم این کار در سیلوهای فلزی باعث تغییر حالت بدنه می‌شود و احتمال تخریب آن وجود دارد، اما در مورد سیلوهای بتنی عمل جابجایی و تخلیه غلات به ‌راحتی و بدون هیچ‌ گونه هزینه‌ای انجام می‌شود.

مقایسه سیلوهای بتنی و فلزی بر اساس هزینه‌های جاری

سخن پایانی
ساخت سیلوهای فلزی و بتنی هر کدام دارای مزایا و معایبی است، بنابراین کارفرمایان براساس نیازی که دارند می‌توانند یکی از سیلوهای بتنی یا فلزی برای خود طراحی نمایند و آن را به اجرا در آورند.گروه پارس ترک سیلو یکی از معتبرترین مجموعه های فعال در زمینه طراحی و ساخت سیلو است که می توانید با مراجعه به وب سایت این مجموعه و دریافت مشاوره های لازم از کارشناسان آن سیلو مد نظر خود را سفارش دهید و از خدمات بی نظیر آن ها بهره مند شوید.

 

تلفن:26215770 021

1401.02.27

Top